meno: heslo:
zabudnuté hesloRegistrácia

Menu

Novinky

Konzultácie ponúkaných diel poskytujeme na tel. 0905 356 921.

Prijímame a vykupujeme kvalitné výtvarné diela – obrazy, kresby, plastiky, grafiky a starožitnosti do našich pravidelných aukcií. Informácie a poradenstvo : 0905 356 921

Anketa

počet hlasov:





Ochrana osobných údajov

pri sprostredkovaní predaja a realizácii aukcie

 

Robíme všetko preto, aby ste sa u nás cítili bezpečne. V tomto dokumente nájdete všetky potrebné informácie o tom, ako chránime vaše súkromie. Za účelom vašej registrácie a účasti na online aukcii potrebujeme vaše osobné údaje. Tieto spracúvame v súlade so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, pričom použité budú výlučne na vymedzený účel.

Najdôležitejšie základné informácie:

  1. Prevádzkovateľom tejto Internetovej stránky je DARTE aukčná spoločnosť s.r.o., so sídlom Nižný Hrušov 333, 094 22 Nižný Hrušov, IČO: 368 440 04, zapásaný v OR Okresného súdu Prešov, oddiel sro č. 19196/P
  2. Vždy budeme postupovať podľa zákonov: Aby sme vám mohli poskytnúť všetky služby, potrebujeme o vás vedieť základné informácie. Niektoré z nich majú povahu osobných údajov. Sľubujeme, že pri narábaní s nimi budeme vždy dodržiavať všetky právne predpisy a ešte viac. Vaše osobné údaje spracovávame len na sledovaný účel, na ktorý ste vyjadrili dobrovoľný súhlas so spracovaním.
  3. Vaše údaje uchovávame bezpečne: Údaje o vás sú umiestnené v chránenej databáze, aby žiaden z údajov neunikol. Internetová stránka je zabezpečená protokolom SSL od svetovo uznávanej certifikačnej autority, tzn. že komunikácia medzi vami a našou Internetovou stránkou je šifrovaná bezpečnostným kľúčom, tak aby ich nemohla prečítať žiadna tretia strana.
  4. Neukladáme údaje o platobných kartách: Uvedomujeme si, že najcitlivejšie sú údaje o platobných kartách, preto pri platbe neukladáme žiadne údaje na naše servery, každá transakcia prebieha výhradne na stránkach banky alebo platobnej spoločnosti.
  5. Informácie o vás nezverejňujeme tretím stranám: vaše osobné údaje nezverejňujeme, nesprístupňujeme, neposkytujeme žiadnym iným subjektom, s výnimkou organizácií, s ktorými je spolupráca nevyhnutná pre správne vybavenie vašej objednávky a chod našej Internetovej stránky.
  6. Údaje o vás môžete meniť: vaše osobné údaje môžete kedykoľvek zmeniť vrátane nastavenia toho, či a aké e-maily vám budeme posielať. Rovnako môžete kedykoľvek a jednoducho podať odvolanie na spracovanie vašich osobných údajov. Okrem iného máte právo na výmaz, opravu, presnosť alebo na obmedzenie spracúvania osobných údajov a právo namietať spracúvanie údajov. Všetky tieto žiadosti stačí jednoducho zaslať na náš e-mail. V takomto prípade sme však oprávnený žiadať o poskytnutie dodatočných informácií potrebných na potvrdenie vašej totožnosti. Oznámenia o prijatých opatreniach vám zašleme bez zbytočného odkladu, nie neskôr ako do jedného mesiaca od doručenia žiadosti.     

Aby sme vám mohli poskytnúť všetky služby, potrebujeme o vás vedieť základné informácie. Niektoré z nich majú povahu osobných údajov v zmysle zákona o ochrane osobných údajov (ďalej len "ZnOOÚ"). My sa týmto zákonom pri používaní vašich údajov riadime. Zaväzujeme sa, že budeme s vašimi osobnými údajmi zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi SR.

Vyhlasujeme, že budeme spracúvať osobné údaje v súlade s dobrými mravmi a budeme konať spôsobom, ktorý neodporuje ZnOOÚ ani iným všeobecne záväzným právnym predpisom a ani ich nebudeme nijako obchádzať. Vyhlasujeme, že váš súhlas si nebudeme vynucovať. Váš súhlas sa zakladá výlučne na dobrovoľnosti!

V našich dražbách nezadávate žiadne informácie, ktoré by sa priamo týkali práce s peniazmi na vašich účtoch. Všetky v súčasnosti ponúkané formy elektronického bankovníctva (platenia za tovar a služby cez internet) sú realizované priamo na stránkach vašej banky, ktorá nám poskytne jedine informáciu o úspešnosti či neúspešnosti platby. V žiadnom prípade sa nedozvieme žiadne ďalšie informácie, ako vaše prihlasovacie údaje alebo zostatok na vašom účte.

 

Počas vašej návštevy sú na našom serveri uchovávané dočasné informácie, ktoré nemajú charakter osobných údajov a ktoré sú potrebné pre správne fungovanie obchodu (napr. čo ste vložili do nákupného košíka, kedy ste na stránku prišli, odkiaľ ste na stránku prišli), získanie spätnej väzby na zlepšenie atraktivity, obsahu a funkčnosti Internetovej stránky.

Vaše osobné údaje nezverejňujeme, nesprístupňujeme, neposkytujeme žiadnym iným subjektom, s výnimkou organizácií, s ktorými je spolupráca nevyhnutná pre správne vybavenie vašich objednávok. Sú to najmä banky (v niektorých prípadoch poskytnutie vášho mena) a doručovateľské služby (fakturačná adresa a adresa na dodanie). Tieto údaje sú však vždy poskytnuté jednorazovo pre vybavenie vašej konkrétnej objednávky. Všetky informácie sú chránené najvyšším stupňom ochrany. Databázu osobných údajov chránime pred ich poškodením, zničením, stratou a zneužitím.

Osobné údaje môžu byť poskytnuté tretím stranám len v prípadoch, kedy prevádzkovateľ bude považovať za potrebné za účelom podozrenia a zabránenia trestného činu podvodu, pre splnenie zákonných a zmluvných povinností a na zabezpečenie alebo ochranu právnych nárokov prevádzkovateľa alebo spoločností spriaznených s prevádzkovateľom.

 

Majte na pamäti, že spracúvanie vašich osobných údajov bude vykonávané hlavne v predzmluvných vzťahoch a spracúvanie vašich osobných údajov je nevyhnutné na vybavenie objednávky, dodanie tovaru a služby a plnenie zmluvného vzťahu (spotrebiteľskej zmluvy), v ktorej vystupujete ako jedna zo zmluvných strán. Svoj súhlas však môžete taktiež kedykoľvek odvolať zaslaním písomnej žiadosti na e-mailovú adresu uvedenú na Internetovej stránke. Bezodkladne po obdržaní odvolania súhlasu so spracúvaním osobných údajov zabezpečíme blokovanie a likvidáciu Vašich osobných údajov, ktoré boli predmetom spracúvania.  

V prípade, ak ste sa rozhodli, udeliť nám súhlas na spracúvanie vašich údajov (e-mailová adresa) na marketingové účely, súčasne potvrdzujete, že tento súhlas ste nám udelili dobrovoľne a ste si vedomí/á, že tento súhlas platí až do jeho odvolania, prípadne do skončenia doby spracúvania Vašich osobných údajov.

Vaše údaje sme oprávnení spracovávať aj po skončení pôvodného účelu spracovania len v nevyhnutnom rozsahu a v nevyhnutnej miere pre účely štatistiky, prieskumu, návštevnosti a obrate avšak v anonymizovanej podobe tak, že na ich základe nebude vás možné nijakým spôsobom identifikovať.

Doba zhromažďovania a spracúvania osobných údajov sa zhoduje s dobou trvania účelu, jeho vybavenia a po dosiahnutí účelu maximálne po dobu dosiahnutia účelu fakturácie úhrad, evidencie a vymáhania a postupovania pohľadávok za poskytnutú službu/tovaru, na účely vybavenia podaní; na uplatnenie práv alebo na splnenie iných povinností uložených všeobecne záväznými právnymi predpismi je Prevádzkovateľ Internetovej stránky oprávnený viesť evidenciu osobných údajov aj po zániku zmluvného vzťahu, ktorej ste boli účastníkom.

Ako dotknutá osoba môžete u nás uplatniť všetky vaše práva podľa ustanovení ZnOOÚ. Ak máte podozrenie, že vaše osobné údaje sú neoprávnene spracúvané, máte právo podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov na Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, so sídlom Hraničná 12, 820 07 Bratislava.

Na záver jedna dôležitá vec! Prevádzkovateľ dôrazne odporúča všetkým zákonným zástupcom a opatrovníkom, aby učili svoje neplnoleté deti bezpečnému a zodpovednému narábaniu s osobnými údajmi na internete. Bez povolenia zákonných zástupcov prevádzkovateľ nebude získavať osobné údaje osôb mladších ako 18 rokov.

Na základe vašej objednávky realizovanej na Internetovej stránke Prevádzkovateľa budeme spracovávať tieto osobné údaje:

A. Účel spracúvania osobných údajov:                  

  • Sprostredkovanie predaja služby/tovaru (účasť na dražbe), vyhotovenie faktúry a odoslanie služby/tovaru vydražiteľovi/kupujúcemu.

Poučenie o právach dotknutej osoby:

Na základe písomnej žiadosti môžete vyžadovať informácie o stave spracúvania vašich osobných údajov, odpis alebo obmedzenie spracúvania osobných údajov, opravu alebo zmenu nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, likvidáciu a výmaz osobných údajov, ak bol splnený účel ich spracúvania alebo  ak došlo k porušeniu zákona a podať námietku proti spracúvaniu osobných údajov. Doba zhromažďovania a spracúvania osobných údajov sa zhoduje s dobou trvania účelu, jeho vybavenia a po dosiahnutí účelu maximálne po dobu dosiahnutia účelu fakturácie prípadných úhrad, evidencie a vymáhania a postupovania pohľadávok za poskytnutú službu/tovaru, na účely vybavenia podaní, na uplatnenie práv alebo na splnenie iných povinností uložených všeobecne záväznými právnymi predpismi, najviac po dobu jedného roku.

Spracúvané údaje:

V súvislosti s predajom, resp. dražbou a vybavením a odoslaním vašej objednávky spracúvame tieto údaje: meno a priezvisko, telefónny kontakt, e-mailová adresa, číslo platného dokladu totožnosti, rodné číslo a adresu.  

  B. Účel spracúvania osobných údajov:                  

  • marketing/newsletter

Poučenie o dobrovoľnosti:

Nie ste povinní súhlas udeliť a poskytnutý súhlas je možné kedykoľvek odvolať. Poskytnutý súhlas platí do odvolania. Dobrovoľným vyplnením svojej e-mailovej adresy sa môžete prihlásiť k odberu noviniek a vyjadriť tak svoj dobrovoľný súhlas so zasielaním marketingových letákov, oznamoch o novinkách a rôznych akcií na ponúkané tovary a služby alebo iných propagačných materiálov.

V prípade, že prestanete súhlasiť so spracúvaním osobných údajov – zasielaním ponúk, môže požiadať prevádzkovateľa Internetovej stránky na e-mailovej adrese info@dartesro.sk o skončenie spracúvania osobných údajov, v tomto prípade sa vaše osobné údaje zlikvidujú a reklamné ponuky sa už nebudú posielať.

Na základe písomnej žiadosti môžete vyžadovať informácie o stave spracúvania vašich osobných údajov, odpis alebo obmedzenie spracúvania osobných údajov, opravu alebo zmenu nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, likvidáciu osobných údajov, ak bol splnený účel ich spracúvania alebo ak došlo k porušeniu zákona a podať námietku proti spracúvaniu osobných údajov.

C. Účel spracúvania osobných údajov:                  

  • Kontaktný formulár (e-mail)

Poučenie o dobrovoľnosti:

Dobrovoľným vyplnením svojej e-mailovej adresy, mena alebo iných potrebných údajov, ktorý neslúži na spracúvanie, môžete zanechať správu, žiadosť alebo akýkoľvek dotaz v súvislosti s prevádzkou Internetovej stránky a poskytnutými službami/produktmi.  Tieto údaje nie sú ďalej spracúvané, sú okamžite po vybavení vašej žiadosti likvidované.

D. Účel spracúvania osobných údajov:                  

  • Objednávka zastupovania na dražbe

Poučenie o dobrovoľnosti:

Dobrovoľným vyplnením údajov nevyhnutných k splneniu účelu a následným zaslaním žiadosti môžete požiadať prevádzkovateľa aby vás zastupoval počas dražby. Nie ste povinní svoj súhlas udeliť a poskytnutý súhlas je možné kedykoľvek odvolať na emailovej adrese prevádzkovateľa.

Spracúvané údaje:

V súvislosti so zastupovaním na dražbe spracúvame tieto osobné údaje: meno a priezvisko, telefónny kontakt,  číslo platného dokladu totožnosti a adresu.  

E. Účel spracúvania osobných údajov:                  

  • Registrácia motorového vozidla

Poučenie o dobrovoľnosti:

Dobrovoľným vyplnením údajov nevyhnutných k splneniu účelu a následným zaslaním žiadosti môžete požiadať prevádzkovateľa o registráciu motorového vozidla. Nie ste povinní svoj súhlas udeliť a poskytnutý súhlas je možné kedykoľvek odvolať na emailovej adrese prevádzkovateľa.

Spracúvané údaje:

V súvislosti s registráciou spracúvame tieto osobné údaje: meno a priezvisko, telefónny kontakt, údaje o motorovom vozidle, obchodné meno, sídlo, IČO/DIČ (IČ DPH).  

 

SÚBORY COOKIES

  • Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré môžu byť do prehliadača odosielané pri návšteve našich webstránok a ukladané do vášho zariadenia (počítača alebo do iného zariadenia s prístupom na internet, ako napr. smartphone alebo tablet). Súbory cookie sa ukladajú do priečinka pre súbory vášho prehliadača. Cookies obvykle obsahujú názov webstránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a hodnotu. Pri ďalšej návšteve webstránky webový prehliadač znovu načíta súbory cookie a tieto informácie odošle späť webstránke, ktorá pôvodne cookie vytvorila. Súbory „cookie“, ktoré používame, nepoškodzujú váš počítač.
  •  Ak navštívite naše webstránky a v prehliadači je povolené prijímanie súborov cookie, považujeme to za prijatie našich podmienok používania súborov cookie. Inštrukcie na zmenu cookies nájdete v pomoci každého priehliadača.
  • Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich vašim záujmom a potrebám a zlepšovať ich štruktúru a obsah.
  • Cookies si môžete nastaviť vo svojom webovom prehliadači. Väčšina internetových prehliadačov je pôvodne nastavená na automatické akceptovanie cookies. Toto nastavenie môžete zmeniť zablokovaním cookies alebo upozornením v prípade, že sa majú cookies poslať do vášho zariadenia. Inštrukcie na zmenu cookies nájdete v pomoci každého prehliadača. Vypnutie niektorých cookies však môže mať dopad na funkčnosť našich webstránok. 

 

 

 


DRAŽTE DIELA V ONLINE AUKCII

Pridané nové diela do online aukcie