János Kujbus

Zobraziť signatúry

Profesionálny mladý maďarský umelec Janos Kujbus žije a tvorí v Nemecku.
Vysokoškolské šúdiá ukončil v roku 2010 na Maďarskej univerzite výtvarného umenia v Budapešti. Od roku 2002 je členom Združenia maďarských umelcov (Magyar Alkotóművészek Országos Egyesület ) a od roku 2007 Združenia saských umelcov (Neuer Sachsischer Kunstverein) v Drážďanoch.

Oblasť tvorby

Napriek tomu, že Janos Kujbus patrí k mladšej generácii maďarských umelcov, môžeme právom zaradiť jeho tvorbu medzi špičkové diela súčasného európskeho umenia. Jeho figurálne olejomaľby v štýle moderného pop artu ohromujú nielen svojou veľkosť (často presahujúcou dva metre), ale aj zvláštnosťou a jedinečnosťou ich formy a obsahu. Na veľkých plátnach sa pred nami odvíjajú každodenné príbehy súčasného človeka, častokrát hľadajúceho naplnenie svojho života v chaotickom svete. Obrazy Jánosa Kujbusa sú obzvlášť vhodné pre moderné interiéry. Dodajú im originálnosť, jedinečnosť a šarm.

Výstavy

Napriek svojmu mladému veku mal 15 individuálnych výstav a viac ako 40 skupinových výstav v Maďarsku, Nemecku, Švajčiarsku, Poľsku, Rumunsku a v USA.