Monika Ovádová

1987-
Zobraziť signatúry

Miesto narodenia: Sobrance

Narodila som sa v roku 1987 v Sobranciach, žijem a tvorím v Ostrove.Už ako dieťa som získavala na rôznych súťažiach rôzne ocenenia a prvenstva. Spolupracovala som s maliarom p.Nebesníkom, Jurajom Tkáčikom či Marianom Vasilom alias Wascom.
Na YouTube mám zložený track pod názvom : ,,Žij svoje sny od Martina Lebedu alias Skypi.Je to mladý talentovaný chalan, ktorý tento track napísal a venoval v ktorom opisuje moju cestu životom a umenia.
Čo je pre mňa maľovanie? Je to spojenie človeka a prírody - pohyb, prísnosť, poctivosť a vysoké požiadavky samej na seba . Mám rada jednoduché veci ale zaujme ma aj hľadanie ,,obrazu v obraze,,. Vo svojích maľbách sa snažím zachytávať krásu, pokoj, nie dokonalosť ale skôr farbu.
Ak by som chcela opísať ako vzniká obraz v mojích rukách, opísala by som to tak:
Najskôr je to len myšlienka či zlá nálada, prázdne plátno v pozadí znie hudba, na stole rozložené farby...
Každý obraz ma svoj príbeh či jedinečný zážitok . Situácie a zážitky okolo mňa sú zdrojom námetu pre moje obrazy.
Čo mi prináša ,,dobré,, namaľovaný obraz? Často sa za ním skrýva dobrá rada od Majstra, je to ako odovzdanie poznania, rady, množstvo informácií o farbe, myšlienkach tvorcu. Pri maľovaní niesu predsa žiadne jazykové bariéry. Je to ako mymozmyslový zážitok ducha a zároveň hra, možno ticho... či v rukách túžba dotknúť sa a hladiť... cítiť... Znamená to prejsť každý detail s takou intenzitou až prestaneme vidieť a ocitneme sa v obraze...
Moja 1.výstava:
14.12.2013 v Sobranciach pod názvom ,,V šľapajách,, - venovaná zosnulému umelcovi a zároveň rodinnému príslušníkovi Wascovi.
Momentálne fotím svoj prvý art-kalendár na rok 2017.