Tomas MORILON

Zobraziť signatúry

Miesto narodenia: Banská Štiavnica

Autor sa narodil začiatkom osemdesiatych rokov v Banskej Štiavnici, kde prežil celé svoje detstvo v prostredí nádhernej prírody Štiavnických vrchov. Vyrastal v umelecky založenej rodine a umenie v rôznych podobách mal vždy na dosah ruky. Obklopený malbou, fotografiou či poéziou a hudbou sa postupne prepracoval až k prvým experimentom s fotoaparátom a čiernobielou fotografiou už ako 10 ročný. Intenzívne sa začal fotografii venovať niekedy okolo roku 1999 od kedy prešiel rôznymi polohami a po krátkej tvorivej odmlke v súčastnosti experimentuje s velkoformátovou fotografiou v kombinácii s rôznymi klasickými či experimentálnymi výtvarnými technikami.

Momentálne žije a tvorí v Bratislave s tým, že podklady a inšpiráciu pre svoje práce a fotografie vyhľadáva ako doma, tak aj pri svojich zahraničných cestách po celom svete.

Pri fotografovaní sa najčastejšie zameriava na zachytenie atmosféry a pohybu vo forme statického obrazu, ktorý doťahuje do najjemnejších detailov. K fotografii pristupuje ako k nástroju na prikrášlenie reality a jej vyobrazeniu v lepšom, intenzívnejšom, či proste len zaujímavejšom svetle a farbách.

Výstavy

2011 február - marec, CITY CAFE GALLERY, Bratislava
2010 december, RESURRECTION - Apollo Business Center, Bratislava
2006 december, 2424 42nd St. NE, Cedar Rapids, Iowa, U.S.A. 52402
2005 október, ART Klub, Trnava
2004 november, Prelúdium - CMK Rubigall, Banská Štiavnica